Travsportens historie i Danmark
Travsporten er en sportsgren, hvis historie trækker sine spor langt tilbage i tiden. Allerede under de olympiske lege i det antikke Grækenland konkurrerede man med hestene spændt for vogn. Dengang foregik løbene dog på en anden måde end i dag. I Danmark tog travsporten sine spæde skridt med den første travbane, der blev anlagt i Viborg i 1831. På denne bane blev det allerførste officielle travløb afholdt. Løbet blev fulgt med stor bevågenhed både fra nysgerrige danskere og af Kongehuset. Både Kong Frederik VI og prins Frederik var til stede for at overvære indvielsen af banen og det første travløb.
I årene efter det første løb og op til 1885 gik travsporten lidt i dvale på grund af treårskrigen, der varede fra 1848-1851, og 1864-krigen. Behovet for heste til krigsførelsen var stort, og der blev derfor gjort et stort indhug på hestebestanden i Danmark.
I 1885 fik sporten sin genopstandelse med dannelsen af Selskabet til Travsportens Fremme, der stod for opførelsen af Københavns Traverbane ved Lyngbyvejen. Ved det første løb på den nye bane strømmede publikum til saddelpladsen og tribunen. Publikum pakkede sig tæt sammen langs banen. Stemningen var høj, musikken spillede, publikum diskuterede, væddede og jublede, når hestene kom i mål.
Du er som gæst en del af denne gamle historie, som bliver ved med at fascinerer og glæde. Vi er selv stolte af at være en del af den fortsatte travsport i Danmark.
Vel mødt!
I 1942 stiftede man Dansk Travsports Centralforbund (DTC) med det formål at repræsentere den danske travsport i udlandet og over for de danske myndigheder. I dag er DTC’s formål stadig at fungere som det forbund, der skal lede, samle, fremme og repræsentere den samlede travsport og avl i Danmark.
Her kan du læse mere om storløb på Bornholms Brand Park