Dansk Hestevæddeløb og Bet25 kårer Juli Månedens Profil: Laura Pedersen

Dansk Hestevæddeløb og Bet25 kårer Juli Månedens Profil: Laura Pedersen

Publiceret 6. september 2024 på danskhv.dk

Tekst: Redaktionen

 

Laura Pedersen er kåret som Månedens Profil på baggrund af de flotte resultater, hun har leveret med den ældre hest, Asger Molar.

I 2021 kom travhesten Asger Molar til Bornholm under ejerskab og træning af Laura Pedersen og hendes mor, Ulla Pedersen. Det var ikke planen, at de skulle have endnu en hest i folden, men da Birger Jørgensen ringede og sagde: "Nu er der en hest til jer," sagde de ja. Det blev starten på en rejse med en helt særlig hest.

Asger Molar er en hest med karakter – en hest, der helt selv bestemmer, hvad han vil og ikke vil. Det skulle Laura og hendes mor lige vænne sig til; han ville nemlig enten hurtigt afsted eller slet ikke:  - De første par starter var han lidt frisk, fortæller Laura. De skulle finde hinanden og finde ud af, hvad Asger havde brug for, for at trives. -Det var lidt sjovt at observere ham i starten. Nu kom han jo hen i en kvindestald, hvor han blev nusset helt vildt, og det tog han virkelig godt imod.    En hest med stor personlighed.                                                              

Heste skal jo have det godt for at levere godt 

Asger gør ikke noget, han ikke selv vil, og det stiller krav til Laura og hendes mor i den daglige pasning og træning. 

-Hans humør er afgørende – vi træner ham nok noget mindre, end man normalt ville gøre, for at passe godt på ham. Asger Molar, der er født i 2012, har da også en lang karriere bag sig, så det giver mening, at han ved, hvad han vil og ikke vil 
– og at træne for meget ryger under sidstnævnte kategori.

-Nicole Marsing, der ofte rider Asger, kan godt drille os lidt med, at han er til den tykkere side, men vi prøver at skåne ham, og vi har det nok også sådan:Hellere han er lidt tykkere og glad end tynd og trist. Et motto, de fleste nok kan støtte op om

Glæde er generelt noget, der fylder både i Lauras stemme og energi, men også i stalden og deres tilgang til dagligdagen: 

-Han gør mig bare så glad. Det er de små stunder med ham til daglig, der står stærkt. Laura uddyber: 

-Træningen med ham er bare en helt særlig stund – han har bare en 
personlighed, der gør én rigtig glad.

Laura griner, da hun fortæller om nogle af de minder, hun har med Asger og hans stædighed og egenbestemmelse. Hun konkluderer, at den glæde, han tilfører, netop kommer af hans store stædighed og stærke kommunikationsevner.

-Det gør ham ekstra særlig at være omkring. Hvis han ikke gider det, man har planlagt, så må du sadle om, hvilket Laura gør med glæde. Det er nemlig Asger, der bestemmer, og hans behov, det handler om:

”Heste skal jo have det godt for at levere godt” - en sætning, der i den grad passer på Asger Molar, som har leveret imponerende resultater.

 

Monté – disciplinen der forvandlede Asger

Asger Molar har i løbet af sit liv konkurreret som travhest med sulky, men da han kom til verdens mindste travbane og Lauras stald, blev sulkyen skiftet ud med monté. Her tog hans karriere for alvor fart. 

-Han elsker monté; der føler han sig mere fri og kan selv bestemme, fortæller Laura. Om det er fordi, han selv bestemmer, eller om det skyldes hans rolige og nussende dagligdag, så er resultaterne begyndt at strømme ind, og i 2024 har de hevet syv sejre hjem i streg.

Once in a lifetime

Laura beskriver det at være hesteejer som noget helt fantastisk og nyder hver eneste start og øjeblik, hun får med Asger. Hun ser tilbage på denne sæson med stor glæde.

-Min mor sagde til mig, at det, vi oplever med Asger Molar, virkelig er once in a lifetime. Det at have en hest, der vinder så meget – jeg har ikke oplevet noget lignende.

Om lidt er sæsonen på Bornholm færdig, og Asger skal på vinterferie. Herefter begynder træningsturene ned til stranden, som Asger får rigtig meget glæde af. Det er svært at sige, om han har en sæson mere i sig – det hele handler om, hvad han vil – men både han og Laura kan gå på ferie ovenpå en imponerende sæson, eller som Laura selv beskriver det:

-Det har været et eventyr!

Tillykke med kåringen og de flotte resultater!