Lind-Holms hest til start i Europas største sprinterløb

Lind-Holms hest til start i Europas største sprinterløb

Succesen nærmest klæber sig til bornholmske Thomas Lind-Holm, der fra sin mangeårige domicil tæt på Skive Travbane, forsætter med triumfer for hans opdræt, og hvor han i mange tilfælde stadig selv ejer hestene. På søndag starter Hustle Rain i selveste Elitloppet i Stockholm.

Efter forrige uges succes i Copenhagen Cup på Charlottenlund Travbane med en superindsats og en andenplads, blev det til en invitation til Elitløbet, Europas fornemmeste sprinterløb, kørt siden 1952. Thomas Lind Holm ejer nu halvdelen af Hustle Rain, den anden halvpart har danskeren Per Hansen, Stald H, der i Sverige registreres som Metro Invest A/S, som medejer.

Danmark har aldrig vundet i Elitloppet, nærmest var den amerikanskfødte My Nevele og Walther Kaiser-Hansen i 1980.

En enkelt bornholmer har tidligere været involveret i deltagelse i Elitloppet. Det var den ved Skive bosiddende bornholmske Peter Rasmussen, der var træner af derbyvinder Atom Tess, som deltog i 1998 og 2001 i det store løb.

Det største tilskuertal der har overværet Elitloppet var i 1995 med næsten 37.000 tilskuere, nu er der knap så mange, nede på omkring 20.000 tilskuere.

Hustle Rain trænes af Matthias Djuse, der har hjemmebane på Solvalla-banen, og i sulkyen sidder hans lillebror Mats E. Djuse.

Om Hustle Rain kvalificerer sig til finalen afgøres på søndag omkring klokken 15,55, hvor dens indledende heat kører. Startsporet er fint med programnummer 1. De fire første fra hver af de to indledende heat går i finalen.

Samlet køres der om 11 millioner sv. Kr. i de tre løb. Vinderen af finalen af Elitloppet 2024, der køres klokken 17,45 tildeles 5 mio. kr.

Startlisten i løbet, 2. Heat, hvor Hustle Rain starter, ser således ud – i 1. heat starter bl.a. vinderen i 2021, Don Fanussi Zet:

1 Hustle Rain (SE) – Mats E. Djuse

2 Hohneck (FR) – Gabriele Gelormini – sidste års vinder

3 Gaspar de Brion (FR) – Matthieu Abrivard

4 Horsy Dream (FR) – Eric Raffin

5 Francesco Zet (SE) – Ørjan Kihlström

6 Decision Maker (SE) – Carl Johan Jepson

7 Borups Victory (SE) – Daniel Wäjersten

8 Bengurion Jet (IT) – Alessandro Gocciadoro

Læs i morgen interview med Thomas Lind-Holm her på siden